Izgalmakban, tiszavasvári és debreceni sikerekben is bővelkedett a gombfocisok hétvégi versenye

A DEAC-DALC gombfocisai az elmúlt hétvégén látták vendégül a hazai mezőny javát a nyolcfordulós kvalifikáció ötödik és hatodik körében. A nagy küzdelem és a jó meccsek adva voltak, amihez az időjárás is hozzátette a maga részét, így egy igazán remek gombfoci versenyt láthattak azok, akik ellátogattak az "Ifiházba". Szombaton 12, míg vasárnap 10 versenyző állt asztalhoz. Arra viszont a legjobbak sem számítottak, hogy az eddigi versenyek közül a legizgalmasabbat produkálják a játékosok, ugyanis ennyire szoros és kiélezett küzdelem még nem jellemezte a sorozatot. A jövő évi EB-re készülő és a válogatottságért küzdő gombfocisok mérték össze tudásukat szombaton és vasárnap egy-egy különálló versenyen, és az első játéknapon a hazaiak egyik kiválósága, Puskás László borzolta a kedélyeket, ugyanis a teljes mezőnyön átgázolva és mindenkit meglepve zsebelte be a megérdemelt első helyért járó díjat. A debreceni versenyző teljesítménye azért érdemel figyelmet, mert csak most, az ötödik körben csatlakozott a kvalifikációba, és ezzel újabb játékos került az ötfős válogatottság közelébe az eddigi kettő mellé. A második helyre a mindig kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtó Farkas Gabi bácsi ért oda, míg harmadik Nagy Lajos lett. A résztvevők joggal emlegették minden idők legizgalmasabb versenyének, hiszen a hatodik és a harmadik között mindössze három pont különbség volt. Apropó, hatodik hely. Puskás László mellett a másik üde színvoltja a versenynek a szigetszentmiklósi szektorlabdázó, Varga Zsolt volt, aki nagyjából 5-6 edzésen történt ismerkedés után állt asztalhoz és az előkelő hatodik helyre küzdötte magát és sokáig a dobogóra is esélyes volt. Sajnos, vasárnapi teljesítménye már más kategóriába esik...

A szombati végeredmény:

1. Puskás László

2. Farkas Gábor

3. Nagy Lajos

4. ifj. Farkas Gábor

5. Puskás Zoltán

6. Varga Zsolt

7. Horváth Imre

8. Pocsay Sándor

9. KIsiván Milán

10. Matkó Péter

És ezzel el is érkeztünk a második naphoz!


Vasárnap már komolyabban vette mindenki a küzdelmeket, ebből kifolyólag a mérkőzések is kiélezettebbek, feszültebbek lettek. Az előző napi remek forma már mit sem ért, talán csak a tiszavasvári Farkas Gábort lehet megemlíteni, aki a szombati második hely után, vasárnap megnyerte a versenyt, ezzel a torna legjobbja lett (MVP - Most Valuable Player). Debreceni vonatkozásban sem termett már annyi siker a második napon. Bár Puskás Zoltán egyet javítva a negyedik lett, testvére, Puskás László pedig az első helyet követően a vasárnapi összecsapások után csupán a hatodik helyet szerezte meg. Így ifjabb Farkas Gábor léphetett az ezüstöt érő második helyre, míg harmadik a semmiből előtűnő Horváth Imre lett. Az egyik titkos esélyes, Kiss Levente sajnos nem tudta a tőle megszokott formát hozni, így csupán csak az ötödik helyig jutott. A válogatottságért folyó küzdelmek, ha lehet még izgalmasabbak lettek, de van egy jó hír azok számára, akik eddig kevés sikerrel vagy egyáltalán nem vettek részt, hogy az EB előtti nap mindenki (játéktudás és előzmény nélkül) megkapja az esélyt a címeres mezre. 

A vasárnapi végeredmény:

1. Farkas Gábor

2. ifj. Farkas Gábor

3. Horváth Imre

4. Puskás Zoltán

5. Kiss Levente

6. Varga Zsolt

7. Puskás László

8. Matkó Péter

9. Kisiván Milán

10. Pocsay Sándor

 

A kétnapos versenysorozat legjobbja (MVP): Farkas Gábor (Tiszavasvári)

 

A kvalifikációs sorozatból még két forduló van hátra, egy még a nyáron Mezőberényben és a záró összecsapásnak ismét Debrecen ad majd otthont, ahol ünnepélyes keretek közt hirdetik ki a válogatott összetételét.

A bejegyzés trackback címe:

https://tablefootballnews.blog.hu/api/trackback/id/tr955362499

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása