PZoli 2013.10.05. 12:05

Őszi szemle

Szeptember 28-a különös időpont lehetett a naptárban, hiszen ezen a napon két gombfocis esemény is volt, amely szót érdemel.

Az egyik, a MALSZ Lenovo NB II. 2. és egyben befejező fordulója, amelyen tíz csapat mérte össze tudását. A hatalmas csaták végig kiélezett küzdelmeket hoztak, és bár két részre szakadt a mezőny, voltak izgalmak bőven. A felső házban négy csapat küzdött a jobb helyezésekért, míg az alsóban hat csapat versengett a bent maradásért. Ez négy csapatnak sikerült is, ráadásul két olyan csapat (Váci LTSE II. és DÖKE-Komló II.) kényszerül búcsút inteni a második vonalnak, amelyek egyáltalán nem úgy álltak, hogy kiesnek. De ilyen a sport. A bajnokságot egyébként Csokonyavisonta nyerte magabiztosan, míg a velük "Nagy" harcban álló kecskemétiek csak minimális különbséggel végeztek a második helyen, de jövőre ők is a gombfoci mennyországban vitézkedhetnek majd. A képzeletbeli dobogó harmadik fokára az ESE második csapata állhatott, amely a MALSZ elnök vezérletével még előrébb is végezhetett volna, ha... Negyedik a szigetszentmiklósi Mundial második alakulata lett, ötödik a tartalékosan kiálló, de így is remekül teljesítő Debrecen lett. A DEAC-Debreceni Asztali-labdarúgó Club játékosai jó előjelekkel várták a versenyt, aztán pár nappal előtte minden összedőlni látszott, ám a két alapembert nélkülöző csapatba beugró tartalékok jól játszottak és egy helyet javított is a csapat. Hatodik lett "gólgyáros Rolló" csapata, a Modern SE, hetedik a Józsefváros III., nyolcadik a Palotai Csokonai.  Akét kieső a Vác II. és DÖKE-Komló II. páros lett, így ők jövőre a harmadik vonalban bizonyíthatják, hogy csak kisebb botlás volt a kiesésük.

És akkor térjünk ki a másik eseményre is, amely ezen a hétvégén zajlott.

Spanyolország, Katalónia, Barcelona.

Szeptember 28-án rendezték a hagyományos Nemzeti Kupát és Bajnokok Ligáját az EFBA (Esplugues Futbol Botons Associació) szervezésében. Ez a legrangosabb  gombfoci esemény az országban, amelyen idén 9 csapat 60 versenyzője mérte össze tudását. Az elmúlt két évben is remek mérkőzések zajlottak, és örömteli, hogy a népszerűsége is egyre magasabb. Mi - azt hiszem írhatom többes számban - nagyon örülünk, hogy más országokban nagy népszerűségnek örvend a gombfoci!

Ide tartozik még, hogy nemrég egy magyar gombfocis delegáció részt vett Veronában egy fesztiválon. A rendezvényre ellátogattak a katalán gombfocisok is - jövőre őket látja vendégül az olasz város - és elég jó viszony alakult ki a katalán és magyar sportolók között. Hogy ez a viszony milyen szintet ér el, még nem tudni, de nem lepődnék meg, ha a Mundial Kupán az indulók listáján látnám Albert Reguant és Carlos Garcia nevét. Mindenesetre drukkolunk egy remek baráti kapcsolat kialakulásához!

A bejegyzés trackback címe:

https://tablefootballnews.blog.hu/api/trackback/id/tr955552299

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása